+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: regulamin niedostosowany do realiów :)

Jul 2011

Domyślnie regulamin niedostosowany do realiów :)

ludki, macie tu może 100 aktywnych userów + boty

a regulamin jest tak restrykcyjny, że prawie nikt go nie spełni

kompletnie niemożliwy do spełnienia dla NOWYCH projektów

co się ogólnie stało, że wracam po 3 miesiącach a MMOcenter robi się przesadnie PRO ?

to taka ciekawostka, bo myślę, że trochę nadgorliwość tu u was wzięła górę

wymagacie prawie biznes planu

no i ten wiek...
    Chętnie pomogę, pisz na GG: 36974269

masz długą nazwę gry i nie chcesz płacić za domenę?
    uruchom domenę TwojaNazwa.tk za darmo -> http://dot.tk

Nov 2011

Domyślnie

Który niby punkt jest 'niezgodny z realiami' ? I o jakich realiach mówisz, oraz na jakiej podstawie? Bo jeśli o takich, że w Polsce 14-latkom wydaje się, że są w stanie stworzyć bez żadnej wiedzy zarabiającą grę przeglądarkową to proszę cię, bądź poważny.
    Tworzę przeglądarkową grę o eksploracji kosmosu, zapraszam na Space Fleet Mania - blog developerski

Stworzyłem całkiem niezłą, darmową, opartą na silniku ChoiceScript, grę tekstową RPG wielokrotnego wyboru o nazwie Imprisoned (dostępna również na platformy iOS/Android)

MythThrazz

Zarejestrowany Awatar Norbi

Domyślnie

No widocznie ma mniej niż 16 lat i się kłóci teraz

Hosting WWW - Reselle - VPS to wszystko na SMS !

Pozdrawiam

Nov 2009

Domyślnie

Nie chce, to nie musi dawać tu ogłoszenia. Są też inne fora które takie ogłoszenia zapewne przyjmą.

Jest regulamin i przestrzegaj go. Tak jak wy przestrzegaliście go na swoim forum. Nikt się nie wtrącał do tego. Poległo forum na którym się udzielałeś to wróciłeś tu i nie mów że była to przerwa po prostu porzuciłeś to forum, a teraz wracasz bo tamto doznało śmierci
    Moja gra: rejestracja, logowanie, bank.

Jul 2011

Domyślnie

No widocznie ma mniej niż 16 lat i się kłóci teraz
    dziecko drogie, ja programowałem jak ty się jeszcze nie urodziłeś...

Jest regulamin i przestrzegaj go.
    Belly ... nie wyskakuj z takimi tekstami. Nie powiedziałem, że nie mam zamiaru przestrzegać regulaminu i moim zdaniem nie łamię go

forum arisa poległo - to fakt

nie mów że była to przerwa po prostu porzuciłeś to forum
    fakt, bo prawie nic tu się nie działo, co w tym dziwnego, że się jest tam, gdzie się uważa, że można o czymś pisać?

poddałem dyskusji temat odnośnie regulaminu działu (czy na prawdę nikt tego nie widzi? MythThrazz jako jedyny podał sensowną wypowiedź)

Który niby punkt jest 'niezgodny z realiami' ? I o jakich realiach mówisz, oraz na jakiej podstawie? Bo jeśli o takich, że w Polsce 14-latkom wydaje się, że są w stanie stworzyć bez żadnej wiedzy zarabiającą grę przeglądarkową to proszę cię, bądź poważny.

1) Sponsoring wyłącznie przemyślanych, opracowanych, autorskich projektów (patrz też punkt 5)
    wymagany biznesplan.. nie zawsze przemyślane = dobrze i sensownie przemyślane

2) Jasne, klarowne zasady sponsoringu a nie "potrzeba mniej więcej tyle a tyle na oko" - zarówno od strony wymagań jak i od strony potencjalnych zysków (patrz też punkt 7)
    wycenę się podaje na oko na podstawie wyceny grafików/programistów/itd
    chyba, że dokładnie zleciłeś konkretnej osobie wycenę i napiszesz, "Pan X za takie coś weźmie 500zł"
    tylko dlaczego akurat Pan X miałby to robić? dlatego nie ma nic złego w ocenie na oko na podstawie jakichś znanych danych

3) Czytelny i konkretny pomysł na spieniężenie idei (jeśli płatność SMS to ile, za co itp. jeśli reklamy to jakie, czyje, ile, gdzie itd.)
    czy to nie powinna być kwestia dogadania się między zainteresowanymi?
    z punktu widzenia osoby szukającej sponsoringu to chciałoby się oddać jak najmniej i zyskać jak najwięcej
    zatem głupotą jest podawanie takich danych publicznie, bo 1 sponsor da więcej i zechce mniej a drugi odwrotnie

więc to szukającemu pozostanie wtedy wybór

5) min. 18l skończone (albo min. 16l i zgoda rodziców) + dane takie jak imię + nazwisko + e-mail (kwestia zaufania obustronnego)
    a macie zgodę na publikowanie danych osobowych? z resztą na jakiej podstawie ma ktoś te dane osobowe podać na forum?
    to są dane prawnie chronione, podpunkt zatem bez sensu

wielu jest młodych co działa i nie potrzebuje takiej zgody... ale to jak ktoś wymaga to sprawa sponsora, więc nie musi być to jako wymagane

8) Dodatkowe informacje o autorze, wcześniejszych doświadczeniach, projekcie i generalnie wszystko to co ma skłonić potencjalnego sponsora do inwestycji.
    to może jeszcze CV załączyć? bo za mało

po prostu wymyśliliście regulamin, przez który możecie już ten dział usunąć, bo nikt nie będzie chciał takich danych podawać

i co niektórym osobom to polecam się zastanowić co piszą

nie jestem dzieciakiem, który pisze bo pisze bo się nudzi lub się zbulwersował bo mu posta usunięto

podaję sensowne logiczne wypowiedzi i tego wymagam od rozmówców
    Ostatnio edytowane przez TorchLight ; 13-01-2012 o 15:42

Zasłużony Awatar Rodkan

Domyślnie

5) min. 18l skończone (albo min. 16l i zgoda rodziców) + dane takie jak imię + nazwisko + e-mail (kwestia zaufania obustronnego)
    a macie zgodę na publikowanie danych osobowych? z resztą na jakiej podstawie ma ktoś te dane osobowe podać na forum?
    to są dane prawnie chronione, podpunkt zatem bez sensu

wielu jest młodych co działa i nie potrzebuje takiej zgody... ale to jak ktoś wymaga to sprawa sponsora, więc nie musi być to jako wymagane

8) Dodatkowe informacje o autorze, wcześniejszych doświadczeniach, projekcie i generalnie wszystko to co ma skłonić potencjalnego sponsora do inwestycji.
    to może jeszcze CV załączyć? bo za mało

po prostu wymyśliliście regulamin, przez który możecie już ten dział usunąć, bo nikt nie będzie chciał takich danych podawać

i co niektórym osobom to polecam się zastanowić co piszą

nie jestem dzieciakiem, który pisze bo pisze bo się nudzi lub się zbulwersował bo mu posta usunięto

podaję sensowne logiczne wypowiedzi i tego wymagam od rozmówców
    Skomentuję tylko fragment. Jestem potencjalnym inwestorem. Liczę na potencjalne zyski. Nie chcę pracować z dziećmi, bo po pierwsze nie są wiarygodni, po drugie, co z nich za biznesmeni. Znajdzie się milion innych argumentów przeciw, każdy niech sobie ze 3 wymyśli. Liczę na profesjonalizm bo go okazuję, dlatego chciałbym znać wiek (16 to minimum, a zgoda rodziców musi być gdy niepełnoletni ubiega się o pracę, z tego co się orientuje). Zgodę można przesyłać moderatorowi na email, nie musi być udostępniana. Moderator zatwierdza temat i po sprawie. Ja pracuję z kimś kto jest w miarę wiarygodny, ktoś kto traktuje mnie jak profesjonalistę, bo tego oczekuje. Oczekuję jasnych zysków i jasnego wkładu.

Nie wiem czy podszedłeś do komentowania od strony potencjalnego inwestora, czy od tak, aby skrytykować...
    Forumowy Smerf
    Jestem chamski i arogancki. I jest mi z tym dobrze.
    Co nie znaczy że innym też.

Cytat Zamieszczone przez carnageon Zobacz posta
    Mityczny odsyłacz do wujka google i manuala. Postrach dzieci, administratorów Xnovy i Vallheru. Maszynka do gnojenia noobów.

Nov 2011

Domyślnie

nie zawsze przemyślane = dobrze i sensownie przemyślane
    Nie zawsze przemyślane = przemyślane? Ciekawe. Chyba tylko wtedy gdy autorowi wydaje się, że coś jest 'przemyślane' a cała reszta się z tym nie zgadza.

Co do wyceny, to dokładnie tak jak mówisz, 'na podstawie wyceny grafików/programistów' czyli albo musisz założyć średnie stawki dla tych zawodów, albo takie stawki na które się zdążyłeś dogadać.
    Co do kwestii spieniężenia, to moim zdaniem powinno być dokładnie tak jak w regulaminie. Jako potencjalny sponsor na pewno nie wyłożę forsy, dla firmy, która nie ma absolutnie pomysłu na to jak się sprzedać. Sponsor to nie instytucja charytatywna.
    Po co komu zgoda na publikowanie danych, skoro to ty sam masz je podać. Jeśli ci zależy na znalezieniu sponsora to spełnisz wymagania, w przeciwnym wypadku to przynajmniej podejrzane.
    Nie do końca podajesz 'logiczne i sensowne wypowiedzi' bo jak na razie to jesteś jedyną osobą krytykującą nowy regulamin a już stwierdziłeś autorytatywnie:
    Po prostu Tobie się nie podoba, co w pewnym sensie uznaję za sukces całej idei, bo takie właśnie regulaminy są po to, aby już na samym początku odsiać ludzi, którym "nie będzie się chciało" zastosować do regulaminu. A tacy w mojej opinii nie są warci tego by być sponsorowanymi.
    Tworzę przeglądarkową grę o eksploracji kosmosu, zapraszam na Space Fleet Mania - blog developerski

Stworzyłem całkiem niezłą, darmową, opartą na silniku ChoiceScript, grę tekstową RPG wielokrotnego wyboru o nazwie Imprisoned (dostępna również na platformy iOS/Android)

MythThrazz

Jul 2011

Domyślnie

zatem wszystko sprowadza się do tego co mówiłem, dział sponsoringu jest tu totalnie nie potrzebny, bo każdy dorosły sam sobie znajdzie kasę na to, żeby zasponsorować swój projekt

zatem pewnie prócz regulaminu i mojego tematu to nie będzie w tym dziale nic

reansumując, dział do skasowania

Zasłużony Awatar Rodkan

Domyślnie

Nie wiem jak ty, ale ja pomimo tego że mam kasę nie zasponsoruje dzieciaka bo 'mu się wydaje że coś zarobi'. Ja jako inwestor liczę na zyski, ale dzieciak mi ich nie zapewni.
    Forumowy Smerf
    Jestem chamski i arogancki. I jest mi z tym dobrze.
    Co nie znaczy że innym też.

Cytat Zamieszczone przez carnageon Zobacz posta
    Mityczny odsyłacz do wujka google i manuala. Postrach dzieci, administratorów Xnovy i Vallheru. Maszynka do gnojenia noobów.

Jul 2011

Domyślnie

gadanie....

a temat, który może i spełnia większość punktów jest akceptowany?
    mimo, że nie wszystko jest spełnione?

Prośba O Sponsoring Sieci Counter-Strike!

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)